تحولات لبنان و فلسطین

مراسم رونمایی از کتاب «درآمدی بر مبانی تعزیه‌شناسی و تعزیه‌پژوهی» در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد.

کتاب «درآمدی بر مبانی تعزیه‌شناسی و تعزیه‌پژوهی» رونمایی شد

کتاب «درآمدی بر مبانی تعزیه‌شناسی و تعزیه‌پژوهی» رونمایی شددومین نشست از سلسه نشست‌های رونمایی از کتب انتشارات دانشگاه بین‌المللی اهل‌بیت(ع) با حضور مسلم نادعلی‌زاده؛ نویسنده کتاب «درآمدی بر مبانی تعزیه‌شناسی و تعزیه‌پژوهی»، و عضو هیئت‌ علمی دانشگاه بین‌المللی اهل‌بیت(ع) در غرفه انتشارات دانشگاه برگزار شد.

نادعلی‌زاده در این مراسم به معرفی اجمالی اثر خود پرداخت و گفت: در این کتاب در پی این بوده تا به صورتی مختصر، تعزیه شناخته و شناسانده شود و سپس اجراهای امروزین تعزیه و پژوهش‌های صورت گرفته در این موضوع آسیب‌شناسی شود. آسیب‌شناسی اجرا و پژوهش در حوزه تعزیه، به ارتقای کیفیّت این هنر و تحقیق درباره آن کمک خواهد کرد. 
نادعلی‌زاده اشاره کرد که تعزیه، هنری است مذهبی که با زبان شعر و بهره‌گیری از نغمات موسیقیِ ایرانی، به نمایش وقایع ‏تاریخی و ‏آموزه‌های شیعی با محوریّت امام حسین(ع) و واقعه کربلا می‌پردازد.‏
به گفته وی متون تعزیه، مولود فرهنگ ملّی ایرانی و مذهب تشیّع‌اند و در آن‌ها می‌‏توان اشارات، کنایات، ضرب‌المثل‌ها و عناصر مهمّی از فرهنگ ایرانی و شیعی را یافت و در این راستا، در دهه‌های ‏اخیر، شاهد افزایش کمّی آثار تعزیه‌پژوهانه بوده‌ایم، اما با این حال، کیفیّت آثار نوشته‌شده جز در بعضی موارد قابل ‏دفاع نیست و به نظر می‌رسد برای شناخت تعزیه و پژوهش در مورد آن، نیازمند دقّت‌ها و حسّاسیّت‌های ‏علمی ویژه‌ای هستیم. بسیاری از اطّلاعات مربوط به مجالس تعزیه، شبیه‌خوانان و استادان قدیم و شیوه‌های ‏اجرای تعزیه، همچنان در سینه شبیه‌خوانان کهنسالی است که اگر محقّقانه پای کلامشان ننشینیم، از آن ‏تجارب و معلومات بی‌بهره می‌مانیم. 
نادعلی‌زاده بیان کرد: در این کتاب برای نخستین بار، فهرستی جامع مشتمل بر بیش از دوهزار مدخل جهت نگارش دایره‌المعارف تعزیه در ایران ارائه شده که محصول مطالعه تمام آثار مکتوب و موجود در موضوع تعزیه است. 

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.